Inspirationsdag 2013

Grow Your City, Sønder Voldgade 10, Fredericia, søndag den 17. marts kl. 11.30-12.30

Før Grøn Hverdags generalforsamling kl. 14-16 holdtes offentligt foredrag om byhaven i Fredericia. Louise Bjerre fra FredericiaC fortalte.

Grow Your City er en byhave med højbede. Haven er etableret i 2012 som et projekt i byudviklingsområdet på Fredericia havn. Formålet med haven er at afprøve nye sjove måder at dyrke grøntsager i byen. Det skal også tjene som demonstrationsområde for bæredygtige løsninger som grønne tage og grønne vægge, og hvor der afprøves forskellige hjemmehørende plantearter.

Området er offentligt tilgængeligt, og det er et tilbud til alle borgere, institutioner, skoler eller restauranter til at dyrke deres egne lokale grøntsager eller krydderurter.

Haven er etableret af en gruppe borgere i samarbejde med byudviklingsselskabet FredericiaC. Til dagligt drives haven af de mange frivillige kræfter, som dyrker i haven.

Der er en skurvogn på pladsen til haveredskaber, og der findes borde og bænke og en fælles grill. Der er bistader, og til sommer kommer en hønsegård, et stort drivhus og en rigtig kompostplads.

Grow Your City – LGF 2013 Fredericia

Før Grøn Hverdags landsgeneralforsamling søndag den 17. marts i Fredericia var der rundvisning i  ’Grow Your City’, byhaven med 150 højbede i pallerammer, som er pilotprojekt for den nye bydel på industriarealerne ved havnen.

[one_third first]


[/one_third]
[one_third second]


[/one_third]
[one_third third]


[/one_third]

0 Comments

Leave Reply